nedjelja, 18. siječnja 2015.

Recepti za najbolju milka tortu!


Recept za najbolju milka tortu!
POTREBNO ZA 4 KORE:

– 12 bjelanaca

– 12 kašika šećera

– 200 gr mljevenih przenih lješnika

– 2 kašike brašna

ZA FIL:

– 12 žumanaca

– 100 gr šećera

– 3 kašike brašna

– 100 gr šećera

– 3 pudinga od vanile

– 1 litra mlijeka

– 200 gr. milka čokolade sa sjeckanim lješnicima

– 200 gr bijele milka čokolade

– 250 gr margarina

– 500 ml. šlaga

PRIPREMA KORE:

Umutiti pjenasto 3 bjelanca, dodati polagano 3 kašike šećera uz mućenje, pišu “Receptiudlanu“.

Varjačom umješajte 50 gr. mljevenih lješnika i pola kašike brašna. Kalup za tortu (26 cm), obložite papirom za pečenje, ulijte masu i pecite u već spremnoj zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Tako ispecite jos 3 kore.

PRIPREMA FILA:

Žumanca dobro umutite sa 100 gr. šećera. 3 pudinga, 100 gr. šećera. 3 kašike brašna posebno umutite sa malo mlijeka. Ostalo mlijeko prokuhajte.

Izmješajte žumanca i puding i zakuhajte u prokuhano mlijeko. Kuhajte jos koji minut uz stalno miješanje dok se fil ne zgusne.

Podjeliti na dva jednaka dijela. U jedan dio stavite kockice milka čokolade sa lješnicima, u drugi dio bijelu milka čokoladu. Svaki dio izmješajte da se čokolade rastope u filu.

Kada se filovi ohlade, umutite margarin i u svaki dio dodajte polovinu margarina.

FILOVANJE TORTE:

Kora, tamniji fil, svjetliji fil, šlag-kora, tamniji fil, svjetliji fil, šlag-kora, tamniji fil, svjetliji fil, šlag-kora i dekoracija po želji.

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

Nema komentara:

Objavi komentar