nedjelja, 18. siječnja 2015.

Francuska,meksička i grčka salata


CACIKI GRČKA SALATA

POTREBNO JE 

2 veća krastavca, 4 dl jogurta, 4 čena belog luka, mirođija, so, maslinovo ulje, beli biber 

PRIPREMA 

Krastavce oljuštiti i krupno narendati, posoliti i ostaviti malo da puste vodu. Iscedite pa u njih dodajte iseckani beli luk, mirođiju, ulje, jogurt i biber. Promešajte i služite. 
MEKSIČKA SALATA

POTREBNO JE 

konzerva crvenog pasulja, konzerva šećerca, veći paradajz, struk praziluka, 4 kašike soka od svežeg limuna, 2 kašike maslinovog ulja, 1/2 kašičice bibera, 1/2 kašičice soli, 1/2 kašičice čilija 
u prahu, češanj belog luka, kašika sveže iseckanog peršuna 

PRIPREMA 

Praziluk iseckati sitno, a paradajz na kockice. U dublju činiju za salatu staviti kukuruz i pasulj (prethodno oprani), dodati praziluk i paradajz, kao i sve gore navedene začine. Sve dobro izmešati i staviti u frižider najmanje jedan sat da se dobro rashladi. 
FRANCUSKA SALATA

POTREBNO JE 

5 krompira, 3 šargarepe, 280 g graška, 7 jaja, 7 krastavaca, majonez 
  
PRIPREMA 

Krompir i šargarepu narežite na kockice i kuvajte. Grašak iz konzerve isperite i ocedite. Skuvana i ohlađena jaja izrežite na kockice, kao i krastavce. Kad se krompir i šargarepa ohlade, pomešajte ih sa graškom, jajima i krastavcima. Sve zajedno pomešajte sa majonezom i stavite u frižider. (zena.blic.rs)

Nema komentara:

Objavi komentar