nedjelja, 18. siječnja 2015.

Aromatična piletina




POTREBNO JE 

1 pile, dve kašičice soli, dve kašičice smeđeg šećera, 3 litra vode, litar soka od jabuke, anis, štapić cimeta i jedan limun. 

PRIPREMA 

Veče pre pečenja pile stavite u salamuru. To je mešavine vode, soli i šećera kojoj ste dodali začine, sok i limun narezan na kriške. Uronite pile u salamuru, u veliki lonac, na primer, i ostavite preko noći na hladnom. Sutra narežite meso na komade. Premažite ga mašću i poslažite u vatrostalnu posudu. Podlijte s nekoliko kašičica salamure, pokrijte folijom, pa stavite da pečete. Pecite 40 minuta poklopljeno, a onda sklonite foliju i vratite u pećnicu da se zapeče otvoreno. Uz piletinu poslednjih petnaestak minuta možete dodati i oljuštene kriške jabuke ili kruške. Uz aromatičnu piletinu poslužite jednostavnu salatu kao prilog ili krompir salatu bez luka, začinjenu sosom od bosiljka ili peršuna. Začini u ovoj salamuri su samo predlog, kao i vrsta mesa koje koristite. Šećer možete zameniti medom, a sok od jabuke sokom od narandže ili nekim po vašoj želji.  (zena.blic.rs)

Nema komentara:

Objavi komentar