nedjelja, 18. siječnja 2015.
Hrskava piletina
POTREBNO JE
4 bataka, kesica Vegeta marinade pikantne, 4 šnicle belog mesa, 4 kašike brašna, malo slatke crvene paprike, 2 jaja, oko 150 grama kornleksa usitnjenog u blenderu, ulje, so, biber po želji
PRIPREMA
Meso sa koga se skine kožica potopiti u Vegeta marinadu pikantna i ostaviti u frižideru 30 minuta. Posoliti, uvaljati u brašno izmešano sa paprikom, zatim u jaja pa u kornfleks. Peći u vrelom ulju samo 3-4 minuta da porumeni sa obe strane. Meso zatim izvaditi i ređati u tepisiju na papir za pečenje i peći na 200 stepeni još oko pola sata. Kornfleks ne treba usitniti u prah nego u sitnije komadiće, tako će pečena piletina imati hrskavu koricu.(zena.blic.rs)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar