nedjelja, 18. siječnja 2015.

"Nevaljale" mandarine u glazuri od čokolade


Želite nešto zdravo, ali i slatko? Imamo za vas ukusne voćne zalogaje koje ćete brzo spremiti i obožavati. Uživajte!



Sastojci:
  • 5 mandarina ili narandži
  • 200g crne čokolade
  • krupna so 
Opcioni sastojci:
  • Puter i kokos
Priprema:
 Spremite papir za pečenje i stavite na pleh. Oljuštite madarine ili narandže na kriške. U posudi za mikrotalasnu istopite čokoladu. Ukoliko želite možete dodati čokoladi malo putera kako bi se lakše premazivala preko kriški.
Umočite mandarinu ili narandžu do pola u čokoladu i stavite na pleh. Pospite mandarine krupnom solju i dobićete pomalo ekscentričan, slatko-slani dezert. Ako ste više skloni tradicionalnim ukusima, za dekoraciju umesto krupne soli pospite mrvice kokosa. Ostavite u frižideru 10 minuta dok se čokolada ne zgusne.
Recept možete primeniti i na jagode!

Nema komentara:

Objavi komentar