nedjelja, 18. siječnja 2015.

Govedina velington




POTREBNO JE 

600 g bifteka, 400 g šampinjona, 200 g praziluka, 200 g pileće džigerice, 500 g lisnatog testa, kašika senfa, žumance, so i biber, ulje za prženje, 2 kašike brašna 
Prilog: sotirano povrće. 

PRIPREMA 

Premazati biftek senfom sa svih strana, solju i pobiberiti. Peći ga u zagrejanom tiganju, na malo ulja, svega minut sa svake strane - da dobije lepu koricu. Ostaviti sa strane. U blenderu izmešajte pečurke, praziluk i džigericu. U dubokom tiganju zagrejati pola kašike ulja. Staviti u tiganj dobijenu masu, posoliti je i pobiberiti, pa je dinstati mešajući 10-15 min. Ostaviti masu da se prohladi. Posuti radnu površinu brašnom, pa na njoj oklagijom razvući lisnato testo u pravougaonik. Po testu raširiti prohlađenu masu, ostavljajući po 3 cm testa sa svake strane. Nepokrivene ivice premazati žumancetom, da bi se bolje zalepile pri sastavu. Staviti biftek na testo i masu, pa ga pažljivo obmotati testom, vodeći računa da svi spojevi dođu ispod dobijene vekne. Tako pri pečenju masa nigde neće curiti. U posudu staviti papir za pečenje i na njega veknu. Premazati je žumancetom i staviti je u zagrejanu pećnicu na 200°C, 25-30 minuta. (zena.blic.rs)

Nema komentara:

Objavi komentar