nedjelja, 18. siječnja 2015.

Napravite sami:Najbolje kuhano vino ikad


Naravno, zima je nezamisliva bez mirisa i okusa kuvanog vina. Ono je odlično za hladne zimske večeri te ga mnogi vole. Ipak, u većini ugostiteljskih objekata naći ćete kuvano vino koje se ne može baš “pohvaliti” ukusom, ali ni kvalitetom. Zašto ga ne napravite sami? Za rođendane, slavlja i druge praznične prigode, donosimo vam fenomenalan recept za kuvano vino u kojem će apsolutno svi uživati.

Sastojci

  • 750 ml bijelog, suvog vina
  • 750 ml rosea
  • 1 500 ml crvenog vina (najbolje bordeaux)
  • 300 grama šećera
  • jedan limun
  • dva štapića cimeta
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • pet karanfilića
  • dvije zvjezdice anisa
  • 4 zrna crnog ili crvenog bibera.
Na laganoj vatri kuhajte vino sa šećerom, rendanom korom limuna i začinima. Nakon što se šećer istopi, kuhajte još par minuta, do tačke ključanja. Skinite s vatre i možete servirati nakon par minuta. Vino možete ostaviti i da odstoji i nasuti ga u boce te zagrijavati po potrebi. Nakon sipanja, boce odmah zatvoriti. Čuvati na tamnom i hladnom mjestu do četiri sedmice.

Nema komentara:

Objavi komentar