nedjelja, 18. siječnja 2015.

Gulaš




POTREBNO JE
  
4 veća bataka sa karabatacima, 100 g suvih šljiva, veći crni luk, 500 ml soka od paradajza, 1/2 kafene kašičice slatke mlevene paprike, po ukusu so, biber, ulje, ljuta mlevena paprika 

PRIPREMA

Batak i karabatak očistite od kostiju i meso isecite na kocke. Meso posolite i pobiberite. Meso pržite na malo ulja da dobije lepu zlatnu boju sa svih strana, pazite da dno suda ne prenatrpate mesom da se ne bi dinstalo nego peklo. Gotovo meso cediljkom ocedimo od ulja i odložimo. Na preostalo ulje dodajte sitno sečen luk i suve šljive. Luk pržite dok ne dobije lepu zlatnu boju, pa dodajte oko 1-1,5dcl vode i dinstajte oko 10 min. Dodajte meso, seckanu majčinu dušicu, žalfiju, pola kafene kašičice slatke mlevene paprike, so, biber i kupovni paradajz sok za kuvanje. Sve zajedno krčkajte poklopljeno bez dodavanja vode oko 15-20 min. (zena.blic.rs)

Nema komentara:

Objavi komentar